Trencant amb l’e-marginalitat

Elderly person using computer

Gent gran i mitjans de comunicació social: trencant amb l’e-marginalitat

El projecte investiga les possibles contribucions que pot aportar la web social en el benestar de les persones majors -un segment de la població que ha rebut relativament poca atenció en la recerca orientada a polítiques públiques en la societat de la informació.

La societat està envellint. Constantment se’ns recorda que ens trobem enfront d’una crisi d’envelliment al món. Al mateix temps que la població envelleix, el nombre de persones majors que viuen soles creix. És així que l’aïllament social s’ha convertit en un dels principals problemes que enfronta la societat. En el marc d’aquesta problemàtica, aquesta recerca té com a objectiu estudiar el paper d’Internet, i específicament de la web social, en la gamma de polítiques socials i intervencions emprades per mitigar l’aïllament social dels ancians.

L’objectiu apunta a dues contribucions: primer, desenvolupar un model orientat a polítiques públiques per a una web social compromesa amb les persones majors, que podria ser provat en intervencions futures en aquesta àrea. En segon lloc, estudiar el grau en què la web social pot ajudar a mitigar l’aïllament social en les persones majors, mitjançant la promoció de relacions interpersonals online.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s